Доступність посилання

ТОП новини

Президент звернувся до КСУ щодо закону про комісії парламенту


Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням про визнання таким, що не відповідає Конституції, Закону «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», повідомляє прес-служба голови держави.

Цей закон парламент ухвалив у січні 2009 року. Проте Президент відмовився його підписувати і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями для повторного розгляду.

3 березня Верховна Рада подолала вето голови держави, відхиливши всі 19 його зауважень.

Цей закон передбачає, зокрема, утворення тимчасових слідчих комісій для проведення розслідування з питань, що становлять суспільний інтерес, а також спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування обставин щодо вчинення Президентом України державної зради або іншого злочину. Ці комісії наділяються надзвичайно широкими повноваженнями, в тому числі передбаченими Кримінально-процесуальним кодексом України для органів досудового слідства.

Президент Ющенко вважає цей документ таким, що не відповідає Конституції, і відмовився підписувати його і після подолання президентського вето. Закон оприлюднений за підписом Голови Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG