Доступність посилання

ТОП новини

МЗС з’ясовує обставини затримання Кличка в німецькому аеропорту


Мiнiстерство закордонних справ України з’ясовує обставини та причини затримання 25 березня в аеропорту німецького Франкфурта-на-Майнi українського боксера Вiталiя Кличка, повiдомив речник МЗС Василь Кирилич.

«У зв’язку iз затриманням в аеропорту Франкфурта-на-Майнi Вiталiя Кличка посольство України в Німеччині направило ноту Мiнiстерству закордонних справ ФРН зi зверненням надати пояснення щодо обставин та причин затримання українського боксера. Крiм того, Генеральне консульство України у Франкфуртi-на-Майнi проводить зустрiчi з митними органами Нiмеччини з метою з’ясування причин, якi стали пiдставою для затримання Кличка», – сказав Кирилич.

За його словами, ця справа перебуває на особливому контролi МЗС України.

За повiдомленнями ЗМІ, в аеропорту митники запитали боксера про те, звiдки у нього годинник фiрми IWC i чи перевищує його вартiсть 1000 євро. Спортсмен повiдомив, що отримав його як нагороду на врученнi премiї Laureus два роки тому.

У результатi цей годинник i сумку конфiскували. Вiталiй Кличко дiзнався iмена нiмецьких митникiв i має намiр подати на них до суду.

Водночас, за іншими повідомленнями ЗМІ, ніякої конфіскації не було – митники, дізнавшись, кого вони запідозрили в крадіжці годинника, який лежав у сумці без документів, вибачилися й попросили автограф.

Віталій Кличко не відмовився і прокоментував це словами: «Чого на них ображатися? Робота така в них».
XS
SM
MD
LG