Доступність посилання

ТОП новини

Президент пропонує невідкладно розглянути «оновлену Конституцію»


Віктор Ющенко після свого сьогоднішнього виступу зі зверненням до Верховної Ради подав до парламенту проект закону «Про внесення змін до Конституції України», повідомляє прес-служба голови держави.

«Нам потрібні справді доленосні зміни. Ці зміни неможливі без системного оновлення Конституції України… Я хочу, щоб у нашій державі постала Конституція, створена не під когось, не для політиків, а для нашого народу, нашої держави, нашої свободи, нашого прогресу… Я маю честь передати сьогодні Голові Верховної Ради проект оновленої Конституції України, який прошу розглянути як невідкладний», – заявив Президент у своєму виступі.

У пояснювальній записці до підготовленого головою держави законопроекту мовиться, що зміни до Основного Закону спрямовані «на системне оновлення конституційного регулювання суспільних відносин».

Як мовиться в повідомленні, за сучасного стану українського суспільства і політичного процесу в Україні «об’єктивно» необхідно вдосконалити конституційне регулювання суспільних відносин.

Комплексні зміни до Конституції мають на меті «розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу», а також усунути «певні недоліки» в змісті Основного Закону.

Серед таких недоліків названо недостатність гарантування конституційних прав і свобод людини й громадянина, вади в організації та функціонуванні державного механізму, недосконалість системи стримувань і противаг, які мали б забезпечувати збалансованість та єдність конституційного механізму.

Президент виступає за внесення змін до Конституції до президентських виборів.

XS
SM
MD
LG