Доступність посилання

ТОП новини

У Москві стартував експеримент з імітування польоту на Марс


У російській столиці в рамках проекту «Марс-500» розпочався 105-добовий експеримент з імітування польоту на Марс.

Як повідомили в Інституті медико-біологічних проблем Російської академії наук, який проводить експеримент, його метою є отримання й аналіз науково-технічної інформації для оптимальної організації підготовки та ефективного проведення основного 520-добового експерименту, що моделює всі етапи пілотованого польоту на Марс.

Головні завдання експерименту: дослідження особливостей фізіологічної та психологічної адаптації членів екіпажу до умов автономного функціонування; вивчення взаємодії екіпажу з персоналом центру управління експериментом за змінених умов комунікації; перевірка медико-технічного устаткування і засобів забезпечення життєдіяльності екіпажу та наукової апаратури.

В експерименті беруть участі шість добровольців, які пройшли жорсткий конкурс.

«Марсонавти» не зможуть користуватися інтернетом, дивитися телевізор, слухати радіо. Єдиний зв’язок із зовнішнім світом підтримуватиметься через російський Центр управління польотами у Підмосков’ї.

520-добове дослідження заплановане на кінець 2009 – початок 2010 року.

Відстань до Марсу коливається між 55 мільйонами і 400 мільйонами кілометрів, і політ туди, з урахуванням швидкості сучасних ракет, може зайняти не менш як півтора року.

XS
SM
MD
LG