Доступність посилання

ТОП новини

Український корабель приєднується до військового з’єднання «Блексіфор»


Корабель Військово-морських Сил України «Славутич» сьогодні вийшов із Севастополя для участі в квітневій активації Чорноморської групи військово-морської співпраці «Блексіфор».

Як повідомив прес-центр ВМС України, командуватиме цьогорічною активацією міжнародного з’єднання, до якого входять кораблі 5 флотів причорноморських держав, український контр-адмірал Віктор Носенко.

У період нинішньої активації «Блексіфору» кораблі ВМС країн Чорного моря – фрегат «Смели» (Болгарія), великий десантний корабель «Азов» (Росія), корвет «Контр-адмірал Еустаціу Себастіан» (Румунія), фрегат «Фатіх» (Туреччина) та корабель управління «Славутич» (Україна) – відвідають порти Ереглі (Туреччина), Констанца (Румунія) і Бургас (Болгарія).

Крім того, на переході морем кораблі проведуть навчання з протиповітряної оборони, боротьби за живучість корабля, відбиття ударів швидкохідних цілей малих розмірів, бою з надводним кораблем противника, моніторингу цивільного судноплавства та навігаційного орієнтування за стандартами НАТО.

Чорноморська група військово-морської співпраці «Блексіфор» була створена 2 квітня 2001 року в Стамбулі. Угоду про це підписали командувачі Військово-морських Сил Болгарії, Грузії, Росії, Румунії, Туреччини та України. Головними завданнями «Блексіфору» є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища і візити доброї волі.

Оперативний штаб командування «Блексіфор» цього року перебуватиме в Севастополі. Квітнева активація Чорноморської групи військово-морської співпраці «Блексіфор» триватиме до 21 квітня.

XS
SM
MD
LG