Доступність посилання

ТОП новини

Вибори Президента відбудуться у визначений Конституцією термін – Ющенко


Рішення Верховної Ради про призначення виборів Президента на 25 жовтня є «неконституційним і політично вмотивованим», заявив Президент Віктор Ющенко, перебуваючи в Миргороді.

«Ті гравці, які його ініціювали, і далі продовжують свою гру, що полягає не в тому, щоб законним шляхом рухати країну, а в тому, щоб 47 мільйонів змушувати дивитися крізь партійну доцільність, як облаштовувати країну, в тому числі українську владу», – сказав Ющенко, повідомляє його прес-служба.


За словами голови держави, він розуміє, чому деякі політики керуються такою мотивацією.

«Деяким вигідно мати вибори навіть не в жовтні, бо до жовтня вони все програють, а сьогодні ввечері, будь-якою ціною, бо це їхня персональна доцільність. Тому я як Президент хочу сказати твердо і ясно: вибори в Україні будуть проведені у строки, передбачені Конституцією України», – наголосив Ющенко.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову, якою призначила проведення чергових виборів Президента України на 25 жовтня цього року.

Учора Президент подав на розгляд Верховної Ради проект нової Конституції, яка в перехідних положеннях має передбачати, що чергові вибори відбудуться 17 січня 2010 року.

За нині чинною Конституцією чергові вибори голови держави проходять в останню неділю останнього місяця п’ятого року повноважень Президента.

Віктор Ющенко обійняв посаду Президента 23 січня 2005 року.

XS
SM
MD
LG