Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі новий кабінет офіційно прийняв повноваження


Президент Ізраїлю Шимон Перес на церемонії передачі влади від Егуда Ольмерта до нового прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу наголосив, що новий уряд має «докласти великих зусиль для розвитку мирного процесу в усіх напрямках» .

«Кабінет, що відійшов, погодився з проектом, ініційованим Сполученими Штатами і визнаним більшістю країн світу, про створення незалежної палестинської держави. Ваш уряд має надати конкретні форми цій новій реальності», – заявив президент Ізраїлю.

Тим часом новий міністр закордонних справ Ізраїлю Авіґдор Ліберман заявив сьогодні, що його країна більше не вважає себе зобов’язаною виконувати домовленості, ухвалені на конференції в Аннаполісі у Сполучених Штатах у грудні 2007 року. Саме тоді попередній ізраїльський уряд домовився з палестинцями про план мирних переговорів, які мають на меті створення незалежної палестинської держави і надання Ізраїлеві гарантій безпеки.

Ліберман є лідером праворадикальної партії «Їсраель бейтейну» («Наш дім – Ізраїль»).

Нетаньягу відомий своїм негативним ставленням до ідеї створення палестинської держави, але останнім часом заявляв, що його уряд виконуватиме всі міжнародні домовленості, досягнені його попередниками.

XS
SM
MD
LG