Доступність посилання

ТОП новини

Засідань парламенту сьогодні й завтра не буде – віце-спікер


Підстав прогнозувати, що Верховна Рада сьогодні і завтра буде працювати, немає, заявив заступник голови парламенту Микола Томенко.

«Партія регіонів залишається на своїй позиції, що для них четвер і п’ятниця – це святі дні для блокування роботи», – сказав віце-спікер.

Коментуючи сьогоднішнє блокування і вимогу фракції Партії регіонів транслювати в прямому ефірі телеканалу «Рада» це блокування, Томенко назвав це «абсурдом». За його словами, немає жодного нормативного акту, який би регулював питання щодо обов’язковості трансляції таких дій.

«Для цього є два шляхи – внести законопроект щодо висвітлення блокування Партією регіонів і проголосувати його. І я думаю, що можна щогодини на декілька хвилин включати це, щоб народ бачив, що відбувається – може, хтось засне, хтось на когось наступить чи пошкодять, не дай Бог, майно Верховної Ради», – сказав віце-спікер.

Фракція Партії регіонів вирішила, що 2 та 3 квітня блокуватиме роботу Верховної Ради.

«У нас визначені групи депутатів, які будуть перебувати в сесійному залі і вдень, і в нічний час», – сказав перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов.

Головною вимогою свої «попереджувальної акції» регіонали називають те, що уряд повинен подати до Верховної Ради антикризову програму разом з поправками до бюджету як гарантію виконання цієї програми.

Як зазначила заступник голови партії Ганна Герман, завтра акція в парламенті буде підкріплена «масовими мітингами», які пройдуть у столиці біля Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та на Майдані Незалежності.

У понеділок, 6 квітня, фракція Партії регіонів вирішила не блокувати роботу Верховної Ради, щоб президент Європарламенту зміг виступити перед українськими депутатами.
XS
SM
MD
LG