Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали розблоковують парламент


Партiя регiонiв розблоковує роботу парламенту сьогодні о 14:00, повiдомив перший вiце-спiкер, представник ПР Олександр Лавринович.

При цьому вiн нагадав, що, згiдно з регламентом Верховної Ради, робочий день у парламентi в п’ятницю триває до 14:00.

«Ми отримали запевнення вiд БЮТ, що в перший пленарний вiвторок першим питанням розглядатиметься антикризова програма», – пояснив перший віце-спікер.

За його словами, на засiданнi погоджувальної ради спiкер Володимир Литвин пiдтвердив, що це питання розглядатиметься першим у перший день наступного пленарного тижня.

Ранiше партiя заявляла, що блокування парламенту в четвер i п’ятницю – це попереджувальна акцiя, метою якої є вимога внести антикризову програму i змiни до держбюджету на розгляд Верховної Ради.

Тим часом у центрi Києва сьогодні вiдбуваються масовi акцiї прихильників Партiї регiонiв проти дiй нинiшньої влади.

Близько 20 тисяч маніфестантів (за неофіційними даними) протестували бiля будiвлi Верховної Ради, Кабiнету Мiнiстрiв i Секретарiату Президента. Потім частина демонстрантів спустилася до Майдану Незалежності, де відбувається масовий мітинг.

За даними київської мiлiцiї, учасники акцiї в основному прибули з схiдних регiонiв країни. Це переважно молодь i люди пенсiйного вiку. Наразi, як заявляють правоохоронці, акцiї вiдбуваються мирно, без будь-яких iнцидентiв.


XS
SM
MD
LG