Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Сьогодні немає підстав для розпуску парламенту


Президент України Вiктор Ющенко заявляє, що не бачить на сьогоднi пiдстав розпускати парламент.

«Я даю тверде слово: поки я біля керма України, я на жодний крок неконституційний не піду. Будьте переконані і передайте своїм дітям, що я не здатний на такі незаконні і неморальні вчинки», – сказав глава держави, перебуваючи сьогодні в Хмельницькому.

Вiдповiдаючи на запитання про те, що він нiбито пiдготував проект указу про розпуск парламенту та можливе пряме президентське правлiння, Ющенко сказав: «Це дурiсть, байка, яку можуть вигадати лише тi люди, якi мiцно тримаються за свої крісла».

При цьому Президент висловив побажання, щоб у парламенті були віднайдені можливості для стабілізації роботи.

За словами Ющенка, Верховна Рада має визначитись щодо існування більшості і щодо конституційного механізму формування уряду.

«Необов’язково мова має йти про розпуск парламенту», – сказав він, зауваживши, що Конституція сьогодні дає парламенту всі можливості для налагодження нормальної роботи, і лише якщо парламент виявиться нездатним все це зробити, тоді є лише одна законна підстава вийти з цієї ситуації – розпуск парламенту.

Президент наголосив, що це останній крок із перелічених ним можливих варіантів розвитку подій.

Перед цим він висловив згоду взяти участь у дострокових президентських виборах, якщо вони будуть проведені одночасно з достроковими парламентськими.

Днями Верховна Рада призначила проведення чергових виборів Президента на 25 жовтня цього року.
XS
SM
MD
LG