Доступність посилання

ТОП новини

Конкурс польської мови проходить в Івано-Франківську


У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні проходить V Всеукраїнський орфографічний конкурс з польської мови.

Започаткований він одночасно зі створенням у вищому навчальному закладі п’ять років тому Центру полоністики.

Якщо перший такий конкурс збирав головно студентів із Західної України, то тепер це десять вишів, серед яких Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія, університети Одеси, Волині, Львова, Черкас, Кам’янець-Подільського, Житомира – майже два десятки учасників.

Студенти, для яких польська мова є додатковою при навчанні на факультетах іноземних мов, пишуть складний диктант, складений польськими фахівцями.

Очолює журі проректор з питань організації та розвитку вищої професійної школи в Гожові Великопольському (Любуське воєводство), професор Ельжбета Скорупська-Рачинська.

За її словами, конкурс має велике значення для зміцнення зв’язків між польським та українським народами.

Ідею проведення таких конкурсів підтримує і Міністерство закордонних справ, наголошує Раїса Сергеєва з Дипломатичної академії МЗС, яка є заступником голови журі.

Нагородою за перемогу стануть словники, навчальна література, яка нині недешева, а також завтрашня поїздка в Карпати і Коломию.

А в Польщі проходять конкурси з орфографії української мови для польських студентів.
XS
SM
MD
LG