Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко зробив правильний хід, вважає Литвин


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає правильним ходом пропозицію Президента Віктора Ющенка провести дострокові президентські вибори одночасно з достроковими парламентськими.

Про це він заявив в ефірі радіостанції «Эхо Москвы» в суботу.

«Президент чудово розуміє, що у нього складні перспективи. І він прекрасно розуміє, що після закінчення терміну той, хто стане президентом, особливо небажаний його конкурент, він поставить низку питань йому і його оточенню, на які буде дуже складно відповідати», – зазначив спікер.

Він нагадав, що у Президента є політична сила: «Я можу зараз прогнозувати, що у випадку цих одночасних виборів він отримує шанс бути присутнім і там, і там, і він гарантовано заходить у Верховну Раду, тому що він отримає підтримку в межах 5-7%. І буде своя фракція», – сказав він.

«По-друге, цілком очевидно, що якщо така ідея висловлена (а на мій погляд, вона має бути продуманою, вона не може бути спонтанною, вона не може бути якоюсь фантазією, імпульсом), це свідчить про те, що є певні домовленості і є ставка на того, з ким збирається співпрацювати Президент після того, як він залишить свою посаду, що буде гарантована безпека», – додав спікер.

На запитання, чи існують такі домовленості з ним, Литвин відповів: «Ні, не зі мною. Зі мною такої розмови не було».

«Ще один аспект. У парламенті, якщо навіть буде розвиток сценарію несприятливого щодо президентства, по відношенню до Ющенка, то цілком очевидно, що він буде співпрацювати з найбільшою фракцією, яка на сьогодні є – це Партія регіонів», – спрогнозував Литвин.

«Вони – союзники. Я навіть Партію регіонів називаю опозицією Президента нині діючого. Тому в тактичному і стратегічному плані, на мій погляд, це правильний крок, дещо, можливо, запізнілий», – додав голова парламенту.
XS
SM
MD
LG