Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав Луценка вибачитися перед Колесниковим


Печерський районний суд Києва зобов’язав міністра внутрішніх справ Юрія Луценка спростувати інформацію про те, що член Партії регіонів Борис Колесников причетний до скоєння злочину.

Як повідомили в прес-службі Партії регіонів, таке рішення суд ухвалив вчора.

Зокрема, Луценко має «спростувати недостовірну інформацію, яка була поширена ним 7 квітня 2005 року під час виступу в залі засідання Верховної Ради» про те, що на той момент голова Донецької обласної ради Колесников погрозами вимагав від Володимира Пенчука й Бориса Пенчука передати йому акції торгового центру «Білий Лебідь».

Водночас міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що має намір оскаржити рішення Печерського суду.

«Я подам апеляцію на це рішення в Київський апеляційний суд, тому що мені абсолютно неясно, що саме із заявленого мною не відповідає дійсності», – цитує слова Луценка прес-служба руху «Народна самооборона».

У 2005 році колишній співвласник донецького торговельного центру «Білий лебідь» Борис Пенчук звинуватив Колесникова у вимаганні акцій «Білого лебедя».

Через це проти Колесникова порушили кримінальну справу. Його затримали і він 4 місяці провів у СІЗО.

Згодом Колесникова звільнили з-під варти, а кримінальну справу щодо нього закрили «у зв’язку з відсутністю складу злочину».

Пізніше, в квітні 2008 року, сам Пенчук потрапив під слідство – «за надання неправдивих свідчень». Минулого місяця Ворошилівський райсуд Донецька засудив його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання.

XS
SM
MD
LG