Доступність посилання

ТОП новини

Провідні політики не зможуть одночасно балотуватися в Президенти і народні депутати – Семерак


Одночасні президентські та парламентські вибори не вигідні жодному з провідних політичних лідерів, бо кандидати в Президенти не зможуть очолити виборчі списки своїх політичних сил.

Про це йдеться у коментарі народного депутата України Остапа Семерака (фракція БЮТ).

За його словами, відповідно до 56-ої статті закону «Про вибори Президента України», коли на таких одночасних виборах кандидат на посаду глави держави балотується ще й у народні депутати, то це є підставою для зняття його з реєстрації як кандидата в Президенти.

«Тому для кожного з політиків першого ешелону, які можуть балотуватися на пост глави держави – і для Юлії Тимошенко, і для Віктора Януковича, і для нинішнього Президента, і для лідера комуністів тощо одночасне проведення президентських і парламентських виборів – це глухий кут», –переконаний Семерак.

«Враховуючи той факт, що політична сила ініціатора одночасних виборів – Віктора Ющенка – без нього самого навряд чи має хоч якісь шанси на подолання прохідного бар’єра, можна зробити висновок, що на Банковій або не вивчили закон, або блефують», – вважає він.

При цьому БЮТівець не виключив, що «Ющенко вирішив не балотуватися в Президенти».

На думку Семерака, «загалом нинішнє виборче законодавство створює стільки перепон для одночасного проведення виборів Президента і Верховної Ради, що така комбінація є практично неможливою».
XS
SM
MD
LG