Доступність посилання

ТОП новини

Росія може визнати незалежність Придністров'я – Затулін


Перший заступник голови комітету Державної думи Росії у справах СНД Костянтин Затулін заявляє, що в разі приходу до влади в Молдові прорумунських сил, Росія може визнати незалежність Придністров`я.

Як повідомили у прес-службі політичної партії «Єдина Росія», про це Затулін заявив у середужурналістам.

«Ми, безумовно, прихильники того, щоб все обійшлося мирно. Проте якщо в Молдові незаконним, неконституційним шляхом дійдуть влади націоналістичні сили, то я переконаний: питання про визнання Придністровської Молдавської Республіки постане на порядку денному», – сказав Затулін.

Він наголосив, що події в Молдові можуть завдати непоправної шкоди придністровському врегулюванню.

Затулін нагадав, що спостерігачі, які присутні на парламентських виборах у Молдові, дійшли висновку, що, попри окремі порушення, результати голосування загалом відображають волевиявлення народу.

За його словами, радикальні молдавські опозиціонери вирішили дестабілізувати ситуацію.

Затулін заявив, що в заворушеннях були помічені «окремі представники політичних кіл Румунії, зокрема колишній молдавський терорист, а нині румунський сенатор Іліє Ілашку».

Після парламентських виборів 5 квітня в Кишиневі почалися масові акції протесту, які тривали 6 і 7 квітня.

У середу під вечір знову почалися заворушення. В центрі міста перебуває до кількох тисяч осіб. Вони вимагають звільнення заарештованих осіб.

Маніфестанти не визнають результатів виборів, згідно з якими комуністична партія, очолювана Президентом Володимиром Вороніним, здобула 50% голосів.

Частина мітингувальників, окрім скасування підсумків виборів, вимагає приєднання Молдови до Румунії. Поліція затриала близько 200 учасників масових заворушень у Кишиневі.

В результаті заворушень у Кишиневі майже повністю розгромлено будівлі президентської адміністрації та парламенту.

8 квітня Воронін заявив про запровадження візового режиму з Румунією. Він вважає масові акції протесту спробою державного перевороту.
XS
SM
MD
LG