Доступність посилання

ТОП новини

Пілота літака, яким нібито літає Балога, оштрафували


Ужгородський міжрайонний суд оштрафував на 1200 гривень громадянина США Геннадія Головацького, пілота літака LG Learjet-60, затриманого в Ужгороді за порушення митних правил під час перетину українсько-словацького кордону.

За даними ЗМІ, на борту саме цього повітряного судна 4 квітня до Ужгорода з Чехії нібито прилетів голова Секретаріату Президента Віктор Балога.

Як зазначили в суді, справу розглядали за ознаками статті 336 Митного кодексу України «Неправомірні операції з товарами, транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, зміна їх стану, користування та розпорядження ними».

Коли літак і його пілот покине Ужгородський аеропорт – наразі невідомо.

Раніше цього місяця народний депутат Геннадій Москаль звернувся до управління МВС у Закарпатській області з вимогою перевірити законність дотримання митного та повітряного законодавства повітряним судном LJ60, який у суботу приземлився в Ужгородському аеропорту. Про це повідомив керівник управління Павло Кононенко.

Водночас, за його словами, про причетність до літака голови Секретаріату Президента Віктора Балоги йому нічого не відомо, й про це не йдеться у листі Геннадія Москаля.

6 квітня Ужгородська митниця відкрила справу про порушення митних правил щодо громадянина США, командира повітряного судна.


XS
SM
MD
LG