Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську лише один готель до «Євро» збудований на 50%


Про це сьогодні повідомив міський голова Іван Куліченко.

За його словами, швейцарська компанія, яка займатиметься розселенням уболівальників під час чемпіонату, не хоче поки підписувати з містом договір на розміщення гостей.

Зараз триває робота з будівництва 4-ох готелів із 24-ох запланованих до «Євро-2012», один із них рівня «5+».
Що ж до облаштування та обслуговування ще неготових готелів, то, за словами Івана Куліченка, місто змушене залучати до цієї справи іноземців. Зокрема, персонал для роботи в готелях високого рівня допомагатимуть підготувати фахівці з Нідерландів і Данії.

«Цю роботу на базі наших вищих навчальних закладів будуть організовувати іноземці. На жаль, місцевих спеціалістів такого рівня немає», – сказав міський голова.

За оприлюдненою інформацією, генеральний план підготовки інфраструктури розміщення Дніпропетровська до Євро-2012 включає 34 об’єкти на загальну суму понад 3,5 мільярди гривень. Згідно з планом, 8 об’єктів підлягають реконструкції, 2 – реконструкції з прибудовою, 24 об’єкти мають бути новозбудовані.

А втім, раніше міська влада заявила, що всі 24 готелі, які в Дніпропетровську планують звести до Євро-2012, можуть не бути споруджені: в умовах фінансової кризи нелегко залучити інвестиції.

Зараз також розглядають альтернативні варіанти розміщення гостей Євро-2012 у рекреаційній зоні за містом, на базах відпочинку та санаторіях, на плавучих готелях-суднах, у реконструйованих гуртожитках ы навыть у сусідньому обласному центрі, Запоріжжі.

Україна та Польща виграли тендер на проведення фіналу Європейського чемпіонату з футболу «Євро-2012». Результати конкурсу заявок УЄФА оголосила наприкінці квітня 2007 року.

Згідно з попереднім календарем, наданим до УЄФА в заявці України та Польщі, Київ, Донецьк, Дніпропетровськ і Львів приймуть по три матчі групового турніру. Окрім того, у Донецьку пройдуть чвертьфінал і півфінал, а в Києві – чвертьфінальна зустріч та фінал.
XS
SM
MD
LG