Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Лавров критикує Захід


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що від часу розпаду СРСР певні сили на Заході продовжували «інерційну політику в дусі «холодної війни», політику стримування Росії».

Виступаючи на засідання Ради з зовнішньої й оборонної політики у Підмосков’ї, Лавров закликав Євросоюз будувати прозоріші взаємини з колишніми радянськими республіками.

Міністр заявив, зокрема, що декларація між ЄС та Україною про модернізацію газотранспортної системи України суперечить усім попереднім угодам між Москвою і Брюсселем. Лавров назвав декларацію однією з проблем у стосунках між Москвою і Брюсселем.

Кажучи про перспективи укладення нової угоди між Росією та Євросоюзом, шеф МЗС Росії сказав, що переговори відбуваються складно. Він нарікав на те, що ЄС домагається внесення в угоду якнайбільше економічних положень, Росія ж домагається посилення зовнішньополітичних складових угоди.

Російський міністр висловив певний оптимізм щодо стосунків між США та Росією за часів адміністрації президента Барака Обами.

Він назвав зустріч президентів Бараки Обами і Дмитра Медвєдєва в британській столиці кроком у правильному руслі.
XS
SM
MD
LG