Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті виявили зловживання з коштами на подолання повені


Понад 1 мільйон гривень, виділених на відновлення постраждалого внаслідок липневої стихії Галицького району, «не дорахували» працівники Контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області.

За повідомленням прес-служби КРУ, більша частина цих коштів була використана не за цільовим призначенням, інша безпідставно пішла до підрядників, які завищили вартість виконаних робіт.

Після стихії в Галицькому районі відновленню підлягали 109 об’єктів, на ремонтні роботи виділили 19 мільйонів 330 тисяч гривень.

Перевірка фінансово-господарської діяльності показала, що вартість виконаних робіт із відновлення сільських доріг у селах Острів, Новий Мартинів та Ганівці завищена на 113 тисяч гривень.

При відновленні зруйнованих стихією вулиць у селі Дубівці було витрачено понад 775 тисяч гривень на ремонт доріг і площі біля сільради, та, як виявилося, згідно з генеральним планом, ремонту підлягали інші вулиці, тобто кошти витратили не за цільовим призначенням, заявили в КРУ.

При будівництві житлових будинків у Галичі й Дубівцях були завищені витрати трудових ресурсів та збільшена вартість будівництва відповідно на 73 тисяч і 212 тисяч гривень.

Під час ревізії підрядники, які відновлювали сільські дороги, провину визнали і помилки виправили, а матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності головного відбудовника Галича комунального підприємства «Капітальне будівництво» передали до прокуратури.

Раніше правоохоронні органи порушили 76 кримінальних справ у зв’язку із зловживанням бюджетними коштами за результатами понад тисячі перевірок Державної служби боротьби з економічною злочинністю щодо цільового використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків минулорічного липневого стихійного лиха.

За попередніми даними Міністерства внутрішніх справ, загальна сума встановлених збитків становить понад 19 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG