Доступність посилання

ТОП новини

Рейтинги політиків. Хто замовляє музику у Верховній Раді? Донори грального бізнесу. (Огляд преси)


Київ – Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроекти, необхідні для виділення кредиту МВФ. БЮТ вважає, що це політика, «Регіони» і частина «Нашої України» стверджують – винятково турбота про економіку. Коли напередодні «регіонали» вустами свого лідера Віктора Януковича погодилися не заважати уряду, перенести розгляд його антикризової програми на місяць і не блокувати трибуну, у парламентських кулуарах знову заговорили про близьку перспективу створення коаліції БЮТ і Партії регіонів. Однак що перша, що друга політичні сили вчора категорично таку ймовірність заперечували, хоч більш помірковані представники обох сторін і не відкидали можливості ситуативної співпраці. Більше про останні події у Верховній Раді газета «Україна молода» розповідає у статті «Торги і принципи».

Сьогоднішня Україна багато в чому нагадує журналістам газети «День» фігуранта дитячої казочки про сороку-ворону. Щедра птаха одних своєю кашею годувала, а іншим відмовляла. Щось подібне мало не щодня відбувається й у Верховній Раді, де всі красиво говорять, але каші з ними не звариш. З «фінансовою» сорокою, звісно, можна довго сперечатися, однак чи маємо для цього час, запитують газетярі. Якщо МВФ допомагає Україні визволитися з фінансової ями, то йому й музику замовляти. На цьому видання наголошує у матеріалі «Без ілюзій».

Криза повільно, але впевнено продовжує здобувати рейтинг Юлії Тимошенко. Також зростають симпатії серед електорату у Арсенія Яценюка та Віктора Януковича. Як пояснюють результати соціологічних досліджень експерти газети «Сегодня», «постпомаранчевий» електорат побачив надію у «свіжій силі» - Яценюкові, а «регіоналам» вдалося підняти рейтинг завдяки акціям протесту.

За рік вартість квартир на вторинному ринку Києва впала вдвічі, інформує газета «Вечірні вісті». У столиці нині зупинені роботи на 90% об’єктів. З цієї причини обвалився ринок цегли. Ще минулого року більше половини всіх заявок на цей будматеріал надходили від фірм, що споруджували багатоповерхівки. Тепер її на столичні будмайданчики майже не везуть. Докладніше про це йдеться у публікації «Вслід за ринком житла обвалився ринок цегли».

Світова фінансова криза зачепила чимало найважливіших галузей економік провідних країн світу, але не індустрію азартних ігор. Незважаючи на негаразди сьогодення, обсяг світового ринку азартних ігор, як пише газета «Голос України», перевищив у минулому році 70 млрд. дол. США. Досить динамічно розвивається цей сектор і в Україні. Однак, як зазначає далі видання, хаотичне поширення в країні грального бізнесу перетворилось на національне лихо. Фахівці вважають, що 75 відсотків клієнтів гральних автоматів - це школярі та студенти. Саме серед них формується великий контингент людей, залежних від азартних ігор. Про це докладніше оповідається в статті «Держава і гральний бізнес: хто кого?».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG