Доступність посилання

ТОП новини

Богатирьова у США розповіла про ситуацію в Україні


Під час візиту до США секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова розповіла американським високопосадовцям про внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Як повідомили у прес-службі апарату РНБО, у програмі робочого візиту до США ключовою стала зустріч Богатирьової з радником президента США з питань національної безпеки Джеймсом Джоунсом. Особливу увагу сторони присвятили проблематиці міжнародної безпеки та її регіональним вимірам.

Американський високопосадовець розповів про підходи нової адміністрації США до розбудови відносин з європейськими партнерами, зокрема й з Україною, «яка й надалі залишатиметься важливим партнером Вашингтону та вагомим чинником безпеки і стабільності в регіоні».

Джоунс наголосив на незмінності підтримки Сполученими Штатами курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Зі свого боку, секретар РНБО повідомила американському колезі про внутрішньополітичну ситуацію в Україні та дії Президента, спрямовані на переведення відносин між основними політичними силами та гілками влади у конструктивне русло. Окремо були представлені конституційні ініціативи Віктора Ющенка.

Крім того, Богатирьова зустрілася з радником віце-президента США з питань національної безпеки Ентоні Блінкером, а також з одним із провідних американських фахівців у сфері енергетичної безпеки, помічником міністра енергетики США Джонатаном Шраером.

Також секретар РНБО взяла участь у круглому столі з представниками одного з провідних «мозкових центрів» світу – Інституту Брукінгз, під час якого йшлося про внутрішньополітичну стабілізацію в Україні, перспективи Києва в побудові прогнозованих і стабільних відносин зі стратегічними партнерами та її роль у зміцненні енергетичної безпеки Європи.

У своєму виступі секретар РНБО зазначила, що Україна вітає процес «перезапуску взаємин» між США та Росією, бо її інтересам відповідає якомога більш прагматична та конструктивна американсько-російська співпраця.

XS
SM
MD
LG