Доступність посилання

ТОП новини

Парламент дав згоду на арешт двох суддiв


Верховна Рада дала згоду на затримання i арешт двох суддiв – заступника голови Каховського мiського районного суду Херсонської областi Олега Крюковського та суддi Бориспiльського мiжрайонного суду Миколи Корнiйця.

Щодо першого судді, то, як повідомив iз парламентської трибуни генеральний прокурор Олександр Медведько, заступник голови Каховського мiського районного суду Херсонської областi «у робочий час вживав спиртнi напої разом зi своїм кумом, пiсля чого у дворi будинку рiдної сестри розпочав стрiлянину з автомата Калашникова».

Стосовно суддi Бориспiльського мiжрайонного суду, то Верховна Рада дала згоду на його затримання i арешт за ухвалення цим суддею свiдомо неправочинного рiшення.

Як пояснив генеральний прокурор, встановлено, що цей суддя в 2007 році без проведення судового засiдання ухвалив рiшення, згiдно з яким задовольнив позови окремих громадян до Бориспiльського районного вiддiлення земельних ресурсiв про нiбито незаконну реєстрацiю державних актiв на земельнi дiлянки. При цьому суд зобов’язав вiдповiднi служби негайно скасувати реєстрацiю таких актiв.

За словами Медведька, своїми дiями Микола Корнiєць фактично позбавив 559 людей права на володiння земельною дiлянкою площею 1041 гектар.

У грудні минулого року парламент дав згоду на арешт колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, якого звинувачують у хабарництві в особливо великих розмірах.
XS
SM
MD
LG