Доступність посилання

ТОП новини

Суд у США відхилив апеляцію Павла Лазаренка


Як стало відомо, колегія з трьох суддів Апеляційного суду 9-го судового округу США відхилила апеляцію колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка.

У рішенні апеляційної інстанції від 10 квітня провина Лазаренка вважається доведеною за вісьмома епізодами, що стосуються відмивання грошей.

Водночас суд скасував інші 6 із 14 пунктів, за якими присяжні у 2006 році визнали винним Павла Лазаренка.

Після вердикту 2006 року Лазаренко, який перед тим був випущений під заставу у 86 мільйонів доларів, був знову взятий під варту. Відтоді він перебуває у в’язниці полегшеного режиму в місті Дублін під Сан-Франциско в штаті Каліфорнія.

Лазаренко тоді був засуджений до 9 років ув’язнення. Тепер апеляційний суд 9-го судового округу, який охоплює Каліфорнію та інші штати західної частини США, розпорядився повернути справу до суду нижчої інстанції, який має перерахувати цей вирок у зв’язку зі скасуванням частини звинувачень.

З цієї причини колишній український прем’єр-міністр може отримати тепер менший термін, вважають фахівці.

Нинішнє рішення стало остаточним у системі апеляційних судів США. Але, за словами адвокатів Павла Лазаренка, вони можуть скористатися ще клопотанням до Верховного суду США про перегляд справи.

XS
SM
MD
LG