Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко просить Раду розглянути антикорупційні закони


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір просити голову Верховної Ради Володимира Литвина прискорити розгляд парламентом антикорупційних законопроектів і призначити спеціальний день для їх розгляду.

Про це повідомляє управління зв’язків зі ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів.

Під час зустрічі з президентом Групи держав проти корупції (GRECO) Драго Косом Тимошенко повідомила йому, що на сьогодні заплановане позачергове засідання уряду, під час якого планується затвердити положення про статут діяльності і керівника спеціального уповноваженого органу при Кабміні для боротьби з корупцією.

Президент GRECO високо оцінив антикорупційну діяльність уряду, зазначивши, що аналіз законодавчих ініціатив Кабміну свідчить про готовність уряду вести боротьбу з корупцією.

Водночас Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з Драго Косом виступив за направлення Групою держав проти корупції постійного представника до України.

«Нам потрібна ваша технічна допомога для боротьби з корупцією. Я не знаю, є чи у вас така практика, але нам потрібно подумати, не могли б ми говорити про вашого представника в Україні на постійній основі?», – звернувся Ющенко до Коса.

Глава держави також поінформував президента Групи держав проти корупції про боротьбу з корупцією в Україні, констатувавши, що, швидше за все, Верховна Рада 6-го скликання не ухвалить законів, необхідних для ефективної боротьби з корупцією.

«У нас є велика проблема у формуванні правового поля з боротьби з корупцією. На жаль, парламент найближчим часом не повернеться до розгляду законопроектів щодо боротьби з корупцією», – зазначив Віктор Ющенко.

Група держав проти корупції заснована в травні 1999 року рішенням Комітету Міністрів Ради Європи. Спочатку до її складу увійшли 17 країн, зараз група включає 45 європейських країн і США. Ратифікувавши Цивільну конвенцію з боротьби з корупцією, Україна 1 січня 2006 року приєдналася до GRECO.

XS
SM
MD
LG