Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко подякувала Росії за розуміння


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дякує Росії за те, що сторони домовляються щодо імпорту газу, незважаючи на те, що Україна бере паливо в обсягах менших, ніж це передбачають відповідні контракти.

Про це вона сказала на початку зустрічі із прем’єром Росії Володимиром Путіним.

«Я хочу висловити вдячнiсть за те, що ми знаходимо взаєморозумiння за тими пунктами контракту, якi говорять, що ми повиннi були брати замовлений обсяг газу. Але ми сьогоднi беремо стiльки, скiльки дозволяє криза. Важливо, що така домовленiсть є», – заявила Тимошенко.

Вона особливо вiдзначила, що стабiлiзована система постачань газу до України, наголосивши, що Київ щомiсячно вчасно й у повному обсязі розраховується за поставлений газ.

«Йдуть в минуле часи, коли мiж нами була конфронтація», – наголосила український прем’єр.

Крім того, голови урядів констатували важливість розвитку промислової співпраці між країнами.

«У нас глибока кооперація... І якщо ми будемо поєднуватися, то будемо конкурентноздатні», – заявив Володимир Путін.

За його словами, незважаючи на економічну кризу, товарообіг між країнами росте й кооперація між окремими галузями й підприємствами продовжує посилюватися.

Сьогодні Юлія Тимошенко відбула в Москву для участі в засіданні українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці.


Український прем’єр також має намір обговорити зі своїм російським колегою скорочення Україною імпорту газу в 2009 році.

XS
SM
MD
LG