Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає ЄС скасувати оплату за візи для українців


Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв закликав послів держав-членів Європейського Союзу підтримати ініціативу щодо скасування оплати за шенгенські візи для українських громадян.

Як повідомив речник МЗС Василь Кирилич, під час зустрічі з Трійкою послів країн-членів ЄС у складі посла головуючої в Євросоюзі Чехії, голови Представництва Єврокомісії в Україні та посла Швеції в Україні головну увагу звернули на змістове наповнення саміту держав-учасниць «Східного партнерства», який відбудеться 7 травня у Празі.

Сторони також обговорили сучасний стан візового діалогу Україна-ЄС та перспективи подальшої лібералізації візового режиму.

Посли ЄС привітали позицію Президента України Віктора Ющенка щодо необхідності збереження безвізового режиму поїздок в Україну для громадян Євросоюзу, оприлюднену ним під час прес-конференції 22 квітня.

Україна і ЄС мають намір погодити план дій із переговорів про безвізовий режим 4 червня.

Міністерство закордонних справ вважає оптимальним збереження безвізового режиму для громадян країн-членів ЄС при швидкому запровадженні безвізового режиму для громадян України до країн-членів ЄС.

У Секретаріаті Президента заявляли, що можливий перегляд безвізового режиму із країнами ЄС залежить від політики Союзу в цій сфері.


XS
SM
MD
LG