Доступність посилання

ТОП новини

США допоможуть Україні боротися проти «свинячого грипу»


Уряд Сполучених Штатів налаштований тісно співпрацювати з Україною у протистоянні таким конкретним загрозам здоров’ю населення, як нинішній «свинячий» грип, мовиться у зверненні посла США в Україні Вільяма Тейлора.

Він нагадав, що в 2005–2006 роках уряд США надав Україні термінову допомогу, серед того спеціальне обладнання і лабораторні матеріали, для боротьби з пташиним грипом. Допомогти Україні подібним чином уряд США збирається і зараз, заявив посол.

За його словами, декілька ініціатив, що допомагають Україні боротися з ризиками для здоров’я населення, вже реалізуються.

Одна з таких ініціатив – Програма зменшення бактеріологічної загрози, що з 2005 року співпрацює з Міністерством охорони здоров’я, Державним комітетом ветеринарної медицини і Академією аграрних наук України.

Шляхом цієї Програми уряд США зараз безпосередньо співпрацює з українськими епідеміологами, щоб забезпечити санітарно-епідеміологічні станції України належними лабораторними матеріалами й сироватками, щоб здійснювати діагностику зразків для того, щоб ізолювати конкретні випадки хвороби, якщо такі стануться.
XS
SM
MD
LG