Доступність посилання

ТОП новини

На Першотравень рятувальники МНС допомагали гасити лісові пожежі на Житомирщині


1 травня рятувальники МНС, працівники лісових господарств і населення навколишніх сіл гасили пожежі в лісах Олевського, Лугинського та Овруцького районів Житомирської області.

За повідомленням начальника прес-служби МНС Ігоря Кроля, біля села Копище Олевського району, де пожежа виникла 29 квітня на території Поліського природного заповідника, на площі 550 гектарів (300 гектарів –верхового покриву), її вдалося локалізувати о 23:00. Станом на ранок 2 травня на території лісового масиву Поліського природного заповідника нові осередки займання не виявлено, триває спостереження і суцільне прочісування пожежонебезпечного району. В місцях горіння торфу (окремі осередки на площі 50 гектарів) організовано цілодобове спостереження і заливання водою.

У селі Жовтневе Лугинського району, де спалах виник 30 квітня на території Білокоровицького лісового господарства – 50 гектарів верхового лісу та близько 46 гектарів на полях Озерянського торфобрикетного заводу, пожежу локалізували о 16:00. Станом на ранок суботи на території лісового масиву нові осередки горіння не виявлено. Тут також здійснюється цілодобове спостереження і контролюються невеликі ділянки горіння торфу.

Пожежу, яка виникла 30 квітня на території Словечанського державного лісового господарства (неподалік села Червоносилка Овруцького району) на площі близько 200 гектарів, локалізували о 21:00.

Причини виникнення пожеж і розміри матеріальних збитків з'ясовують. На місцях працюють оперативні групи Головного облуправління МНС.
XS
SM
MD
LG