Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ закликає не заспокоюватись щодо епідемії нового грипу


Всесвітня організація охорони здоров’я закликає не втрачати пильності щодо поширення грипу A(H1N1), незважаючи на повідомлення з Мексики, що межа небезпеки вже позаду.

Керівник ВООЗ Марґарет Чань заявила, що зменшення кількості смертельних випадків не означає, що найгірше вже позаду. В інтерв’ю британській газеті Financial Times вона наголосила, що в найближчому майбутньому вірус може повернутися в більш небезпечному вигляді.

Міністр охорони здоров’я Мексики Хосе Анхель Кордова заявив напередодні, що епідемія слабшає.

Мексиканська влада, за очікуваннями, сьогодні може оголосити про відкриття найближчими днями в столиці країни місць масового скупчення людей.

Всесвітня організація охорони здоров’я зареєструвала на сьогодні близько тисячі фактів зараження новим грипом, який раніше називали «свинячим», людей у 20 країнах. Підтверджені 26 смертельних випадків унаслідок цієї хвороби.

Вірус нового грипу, що належить до типу A(H1N1), поєднує в собі генетичний матеріал кількох штамів свинячого, людського і пташиного грипу. Всупереч своїй первісній назві «свинячий», він вражає людей, а не свиней.

Як і інші різновиди свинячого грипу, він не передається до людей через свинину й інші продукти свинячого тваринництва, що пройшли теплову обробку. Вірус руйнується за температури 70 градусів за Цельсієм.
XS
SM
MD
LG