Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: «Східне партнерство» – важливий, але допоміжний інструмент


Прес-секретар Президента Ірина Ванникова, анонсуючи участь Віктора Ющенка в установчому саміті програми «Східне партнерство» в Празі 7 травня, наголосила, що позиція України в питанні цієї програми, як неодноразово виголошував голова держави, залишається незмінною.

«Ми вітаємо і готові підтримати елементи цієї ініціативи настільки, наскільки це сприятиме досягненню цілей інтеграції України до Євросоюзу. Однак ця ініціатива жодним чином не повинна підміняти перспективу набуття Україною повноцінного членства в ЄС», – заявила вона.

Ця нова програма Європейського Союзу, призначена для України і ще 5 країн-сусідів ЄС, на думку Ющенка, сприятиме успішному впровадженню реформ європейського зразка і відтак створюватиме сприятливі умови для прискореної інтеграції України до Євросоюзу, а також поглиблення регіональної співпраці на основі принципів та стандартів ЄС.

Європейський Союз започатковує «Східне партнерство», щоб наблизити до себе Україну, а також Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію і Азербайджан.

При цьому ця програма сама по собі не передбачає прямих перспектив вступу цих країн до ЄС.
XS
SM
MD
LG