Доступність посилання

ТОП новини

Україна і НАТО обговорять трансформацію українського війська


Військові реформи будуть однією з головних тем засідання Військового комітету Україна – НАТО на рівні начальників генеральних штабів, яке відбудеться в середу в Брюсселі.

Того ж дня Україна візьме там участь і в засіданні Військового комітету НАТО з країнами-контрибуторами операції Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Афганістані, повідомили в вівторок в Управлінні прес-служби Міністерства оборони.

Засідання Військового комітету Україна – НАТО буде присвячено обговоренню трансформаційних процесів у Збройних силах України в рамках виконання Державної програми розвитку ЗСУ на 2006–2011 роки, а також оцінюванню поточного стану і перспектив участі українського миротворчого персоналу в операціях під проводом НАТО.

А в перебігу засідання Військового комітету НАТО з країнами-контрибуторами операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані його учасники планують обговорити результати та перспективи проведення цієї операції, яка відбувається за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням Північноатлантичного союзу.

Для участі в цих заходах до Брюсселя вирушає українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – головнокомандувачем Збройних сил України генералом армії України Сергієм Кириченком.

Під час перебування в Брюсселі він також матиме низку двосторонніх зустрічей: із командувачем Командування союзних сил НАТО в справах трансформації і Командування об’єднаних сил США, яке теж відповідає за трансформацію, генералом Джеймзом Маттісом; із головою Військового комітету НАТО адміралом Джампаоло Ді Паола; з головою Військового комітету Європейського Союзу генералом армії Анрі Бантежа; а також зі своїми колегами з Туреччини, Данії, Канади і Румунії.
XS
SM
MD
LG