Доступність посилання

ТОП новини

Німецька поліція підтверджує інцидент із п’яним українським міністром


Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка дійсно затримали в понеділок в аеропорту Франкфурта-на-Майні і не допустили на рейс через нетверезий стан і порушення ним громадського порядку, повідомив у середу речник поліції Франкфурта.

За словами речника, які цитує агентство «Ройтерз», Луценка й його 19-річного сина Олександра не пустили на борт літака до Сеула, коли працівники летовища звернули увагу, що обоє перебувають у стані тяжкого алкогольного сп’яніння.

Коли їх зупинили, обидва розлютилися й почали кричати й кидатися мобільними телефонами, повідомила поліція. В інциденті потерпіли троє працівників і одна працівниця поліції.

Раніше в середу Міністерство внутрішніх справ України заявило, що спростовує повідомлення іноземних засобів інформації про некоректну поведінку міністра Юрія Луценка та членів української делегації МВС в аеропорту Франкфурта.

Як заявили в департаменті зв’язків із громадськістю та міжнародної діяльності МВС, 4 травня українська делегація міністерства затрималася в транзитній зоні аеропорту Франкфурта при оформленні документів і запізнилася на літак до Сеула, екіпаж якого відмовився приймати їх на борт.

У зв’язку з цим делегація вирішила летіти наступним рейсом. «Жодних наручників, жодного п’яного конфлікту не було», – заявили в МВС.

Також у міністерстві наголосили, що у зв’язку з цим непорозумінням не був порушений порядок проведення офіційних зустрічей у Сеулі. Так, за інформацією МВС, у вівторок українська делегація на чолі з Юрієм Луценком провела зустріч із прем’єром Республіки Корея та міністром громадської адміністрації та безпеки цієї країни.

Про інцидент уперше повідомив у вівторок німецький бульварний щоденник «Більд». Його інформація загалом збігається зі словами представника поліції.

Президент Віктор Ющенко висловив у середу стурбованість інцидентом із міністром Юрієм Луценком і закликав Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко організувати розслідування у зв’язку з повідомленнями про цей інцидент.

Як повідомила прес-служба Президента, Віктор Ющенко також доручив першому заступникові міністра закордонних справ Володимирові Хандогію запросити офіційну інформацію з цього приводу в посольства Німеччини в Україні.
XS
SM
MD
LG