Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко дав термiнові доручення у зв’язку з трагедiєю в Днiпропетровську


Президент Вiктор Ющенко перед вiдльотом до Праги доручив провести перевiрки розважальних закладiв у зв’язку з трагедiєю в залi гральних автоматiв у Днiпропетровську, а також невiдкладно розглянути в парламентi вiдповiднi законопроекти.

Як повiдомляє прес-служба глави держави, він дав низку термiнових доручень керiвникам областей, Криму, Києва та Севастополя.
Віктор Ющенко наголошує, що у разi виявлення порушень, необхiдно невiдкладно призупинити роботу відповідних закладів.

Про виконання доручень глава держави просить доповiсти в тижневий термiн.

Крім того, Президент просить прем’єра Юлію Тимошенко невiдкладно разом із мiсцевими адмiнiстрацiями та органами мiсцевого самоврядування створити комiсiї та здiйснити перевiрки дотримання гральними закладами правил технiки безпеки i лiцензiйних умов.

Одночасно глава держави звертає увагу прем’єра на недостатню реакцiю уряду на його звернення вiд 8 грудня 2008 року щодо недосконалостi чинної нормативно-правової бази регулювання грального бiзнесу в Українi та вiдсутностi дiєвого контролю з боку держави у цiй сферi. Президент просить невiдкладно додатково iнiцiювати перед Верховною Радою внесення необхiдних змiн i доповнень до чинного законодавства України.

У листi до спікера парламенту Володимира Литвина Віктор Ющенко наголошує, що трагедiя у Днiпропетровську зобов’язує владу вжити «рiшучих і невiдкладних заходів щодо врегулювання питань функцiонування грального бiзнесу».
XS
SM
MD
LG