Доступність посилання

ТОП новини

Демонстранти в Грузії відзначають місяць від початку протестів


Близько 20 тисяч людей вийшли в суботу на демонстрацію до будинку парламенту в центрі столиці Тбілісі, вимагаючи відставки президента Міхеїла Саакашвілі й вигукуючи: «Мішо, йди геть!»

Представники опозиції заявили, що вимагають особистої зустрічі з президентом, щоб висловити йому в вічі вимогу йти в відставку через його недемократичність і через його дії в час минулорічної війни Росії проти Грузії.

Напередодні, в п’ятницю, відбулася перша від початку нинішньої хвилі протестів 9 квітня зустріч представників влади і опозиції, але вона не дала згоди.

За словами опозиції, їм відмовили в проханні зустрітися з самим президентом.

А представники влади натомість звинуватили опозицію в відмові вислухати владні пропозиції щодо реформ, які мали б зняти деякі з опозиційних звинувачень. Ідеться, зокрема, про зміни, які мали б усунути ґрунт для заяв, що президент монополізував владу, підірвав судову систему й придушив вільні засоби інформації.

Сутички демонстрантів і поліції в Тбілісі раніше цього тижня і короткий безкровний бунт однієї з військових частин неподалік столиці посилили побоювання про можливу нестабільність у Грузії.
XS
SM
MD
LG