Доступність посилання

ТОП новини

Весілля наступника трону у Британії: поліція напоготові


Принц Вільям і його наречена Кейт Міддлтон
Принц Вільям і його наречена Кейт Міддлтон

Лондон – Британська поліція заявила, що вживе суворих заходів проти будь-кого, хто спробує завадити заходам із приводу весілля внука королеви і майбутнього наступника трону принца Вільяма з його нареченою Кейт Міддлтон. Весілля відбудеться у п’ятницю, 29 квітня.

Близько 5 тисяч полісменів нестимуть чергування на вулицях Лондона у п’ятницю, щоб весілля члена королівської родини і масові заходи навколо нього пройшли безпечно.

Одна із чільних офіцерів лондонської поліції Крістін Джонз, яку призначено керівником поліційної операції, сказала, що нема якоїсь специфічної загрози весіллю. Одначе близько 60 підозрюваним у тому, що вони можуть спричинити заворушення, заборонено перебувати у британській столиці у п’ятницю.

Це, зокрема, люди, яких було заарештовано після нещодавніх насильницьких заворушень під час студентських протестів та профспілкових демонстрацій. Заборона перебування у Лондоні є часткою умов їхнього перебування на волі під заставу.

Ще шістьох було заарештовано в останні дні через побоювання подібних порушень. Очікується, що ще кількох осіб буде затримано до дня весілля.

Крістін Джонз розповіла деякі подробиці щодо заходів безпеки. «В останні 22 тижні відбувається величезна операція. Частка цієї операції – це збір розвідувальної інформації та реагування на неї, – каже вона. – Ми хотіли б, щоб величезна маса людей, що прибуде до центру Лондона подивитися це чудове видовище, підтримала поліцію, допомогла заходові пройти безпечно і безпроблемно. Роль громадськості у цьому велика. Британська поліція завжди працювала у партнерстві із громадою, і те саме ми робитимемо у день весілля».

На церемонію мають прибути 50 голів держав світу

Поліція відмовила ісламістській організації «Мусульмани проти хрестових походів» у клопотанні провести протест у день весілля навпроти Вестмінстерського абатства, де відбуватиметься церемонія. Скотланд-Ярд і далі веде переговори із цією організацією. Після цієї заборони націоналістична організація «Англійська ліга оборони» заявила, що не проводитиме контр-протесту.

Поліція має повноваження заборонити будь-які великі протести на маршруті, яким пересуватимуться молодята, але не може виключити ненасильницьких протестів у поблизьких місцях у Лондоні.

Заступник комісара поліції Ліз Овенз сказала на пресовій конференції, що учасники святкувань мусять бути пильними і звертати увагу на осіб, які поводитимуться підозріло. Вона закликала людей бути «вухами й очима» поліції.

Крім усіх членів британської королівської родини, на церемонію прибувають 50 голів держав світу. Їх охоронятиме близько 80 команд спеціально навчених охоронців. Очікується, що за весіллям спостерігатиме на екранах телевізорів два мільярди людей в усьому світі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG