Доступність посилання

ТОП новини

«Чорноморський флот стоїть, а де ж дешевий газ?»


Мітинг "Фронту змін" у Севастополі 27 квітня 2011 року (фото Миколи Владзимирського)
Мітинг "Фронту змін" у Севастополі 27 квітня 2011 року (фото Миколи Владзимирського)

Севастополь – У Севастополі в середу, як і в Києві, теж мітингували. Правда, не стільки проти Чорноморського флоту Росії, скільки дивувалися, де ж дешевий російський газ, що його обіцяли за подовження терміну базування російських військ у Криму. Організатори мітингу також скаржилися на перешкоди з боку влади і правоохоронців.

Власне, севастопольська влада якихось перепон нікому не чинила і не намагалася заборонити мітинг у суді. Але його організатори повідомили, що правоохоронці цілої низки областей Півдня України перешкоджали представникам місцевих організацій «Фронту змін» виїжджати до Криму.

Під час мітингу, куди з’їжджалися «фронтовики» з багатьох регіонів країни, повідомили, що тут немає однопартійців із Дніпропетровська. «Та увага, яку їм приділили правоохоронці Дніпропетровщини, не дозволила їм сюди приїхати. Разом з тим, наші друзі з Миколаєва, попри те, що їм чинилися перепони, нехай не у повному складі, але вони з нами!» – заявив один із ораторів.

Прес-служба «Фронту змін» також поінформувала, що напередодні у Херсоні до офісу регіональної організації партії зателефонували з міського управління МВС і попередили, що до них прийде співробітник міліції. За деякий час до партійного офісу завітав чоловік у цивільному, який розпитував про мітинг у Севастополі і натякав, що активістам партії не варто брати участі в цьому заході, названому «Чорноморський флот стоїть – де дешевий газ?», повідомила прес-служба «Фронту змін».

Президента попросили передомовитися з Росією
фото Миколи Владзимирського





На захід прийшли і близько десятка активістів проросійських організацій з трикольоровими прапорами Росії. Учасників же мітингу, організованого «Фронтом змін», зібралося, за різними даними, від 300 до 500 осіб. Було багато міліції і якихось провокацій вдалося уникнути.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій наголошується, що Харківські угоди «не відповідають інтересам української держави і негативно позначилися на громадянах».

Мітингувальники закликали Президента Віктора Януковича домогтися від Росії перегляду завищених цін на газ і справедливої оплати за транзит, а у випадку відмови – денонсувати Харківські угоди, а також відправити уряд Миколи Азарова у відставку.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG