Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея готова до переговорів – Картер


Колишній президент США Джиммі Картер, який щойно повернувся з візиту до Північної Кореї, заявив сьогодні, що керівник комуністичної країни Кім Чен Ір готовий до переговорів із Південною Кореєю і Сполученими Штатами з «будь-яких» питань і без передумов.

Виступаючи в столиці Південної Кореї Сеулі після повернення з триденного візиту до Півночі, Картер додав, що не мав особистої зустрічі з Кімом, але отримав від нього листа.

Поїздка групи так званих «старійшин» у складі Картера і трьох колишніх керівників європейських держав, сказав колишній президент США, мала на меті зменшити напруженість у відносинах між Північною і Південною Кореями, закликати Пхеньян до ядерного роззброєння і обговорити нестачу харчів на Півночі.

У Пхеньяні офіційне північнокорейське агентство, повідомляючи про від’їзд Джиммі Картера і колишніх президента Фінляндії Мартті Ахтісаарі, прем’єр-міністра Норвегії Ґру Гарлем Брунтланн і президента Ірландії Мері Робінсон, уточнило, що вони зустрічалися з міністром закордонних справ і з головою парламенту, який є формальним головою держави в Північній Кореї.
XS
SM
MD
LG