Доступність посилання

ТОП новини

Інцидент із журналістом, якого не впустили до Росії, вичерпаний – МЗС


Міністерство закордонних справ України заявило в четвер, що Україна і Росія вважають вичерпаним інцидент із українським журналістом Миколою Хрієнком, якого не впустили на територію Росії.

За словами речника МЗС Олега Волошина, які наводять агентства, міністерство отримало відповідь російської сторони, що це сталося через попереднє порушення журналістом правил перебування в Росії на територіях із особливим режимом для відвідування іноземцями.

Речник додав, що російська сторона повідомила: тепер Хрієнко може їхати до Росії безперешкодно і жодних обмежень для нього немає.

При цьому, сказав він, міністерство задоволене, що реакція Росії була така оперативна і що ніякого політичного підтексту в інциденті немає.

Раніше цього тижня Україна передала працівникові посольства Росії ноту з проханням пояснити інцидент із журналістом.

Заслуженого журналіста України, учасника ліквідації наслідків Чорнобильської аварії Миколу Хрієнка не пустили наприкінці минулого тижня на територію Росії, коли він їхав до Москви для підготовки матеріалів із жалобного мітингу на Чорнобильському меморіалі на Мітінському цвинтарі, де поховані перші жертви Чорнобильської катастрофи.
XS
SM
MD
LG