Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція Ємену звинувачує президента в зриві передачі влади


Головне опозиційне об’єднання в Ємені звинуватило в суботу президента Алі Абдаллу Салеха в зриві домовленості, укладеної за посередництва країн Перської затоки, за якою він мав би передати владу.

Як сказав речник опозиції, в Раді співпраці країн Перської затоки повідомили, що Салех відмовився підписувати цю домовленість від імені президента Ємену, а хоче поставити свій підпис тільки як голова владної партії, а це є порушенням узгодженого тексту домовленості

За повідомленнями, представник групи посередників залишив у суботу Ємен, так і не домігшись повернення до первісного плану.

План передбачав, що Салех мав передати президентські повноваження своєму віце-президентові через 30 днів після підписання домовленості в обмін на гарантії юридичної недоторканності для себе й родини.

Частина опозиції, не згодна з цим планом, продовжує протести з вимогою негайної відставки Салеха і суду над ним. У суботу повідомляли про загибель трьох цивільних і двох військових під час опозиційного страйку на півдні Ємену і про 20 поранених у сутичках у столиці Адені.
XS
SM
MD
LG