Доступність посилання

ТОП новини

Німецька прокуратура хоче негайно надати Україні інформацію про Луценка – ЗМІ


Прокуратура Франкфурта-на-Майні невідкладно передасть українській стороні інформацію щодо обставин cкандалу за участю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Документи, які надійшли з поліції, нададуть генеральному консулові України у Франкфурті, повідомив «Німецькій хвилі» речник поліції Франкфурта-на-Майні Юрґен Лінкер.

«Документи по справі Луценка годину тому були передані прокуратурі», – сказав він сьогодні після обіду.

У прокуратурі Франкфурта-на-Майні зазначають, що офіційна процедура правової допомоги передбачає передачу інформації через цілу низку інстанцій, що може тривати декілька тижнів.

«Аби якнайшвидше надати українській стороні інформацію у цьому випадку, ми негайно передамо документи генеральному консулу України у Франкфурті, який перебуває з нами у постійному контакті», – сказала «Німецькій хвилі» речниця прокуратури Доріс Мьоллер-Шой.

Як зазначив Лінкер, прокуратурі передали протокол затримання, свідчення свідків та дані про завдані правоохоронцям тілесні ушкодження. Щодо складу злочину у діях українського міністра та його сина у німецької поліції сумнівів немає.

«Йдеться не лише про спротив органам правопорядку, а й про небезпечні тілесні ушкодження і образу гідності», – заявив Лінкер.

Питання про передачу справи до суду вирішуватиме, за його словами, прокуратура. При цьому вирішальну роль зіграє дипломатичний паспорт Луценка.
XS
SM
MD
LG