Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали заявляють, що продовжать блокування


Партiя регiонiв виступила з iнiцiативою вiдкриття пленарного засiдання в четвер, але поки що не має намiру розблоковувати роботу Верховної Ради, повiдомив перший заступник лiдера фракцiї ПР Олександр Єфремов.

«Нашi колеги дуже занепокоєнi тим, що може настати 30-денний термiн (якщо ВР не працює 30 днiв, президент має право розпустити парламент). Щоб зняти інсинуації навколо цього питання, сьогоднi наш представник вiд Партiї регiонiв, перший вiце-спiкер Олександр Лавринович вiдкрив засiдання Верховної Ради, розповiв про те, що вiдбуваються вiдповiднi консультацiї щодо вивчення документiв, якi надходять iз Нiмеччини, стосовно поведiнки Луценка, i сказав про те, що консультацiї надалi триватимуть сьогоднi цiлий день», – заявив депутат.

За словами Єфремова, у п’ятницю, залежно вiд результатiв цих консультацiй, проведуть засiдання погоджувальної ради до початку засiдання.

«Якщо буде досягнуто вiдповiдних домовленостей – значить, Верховна Рада працюватиме. Якщо домовленостей досягнуто не буде, то, природно, блокування триватиме надалi. Але тодi вже не буде приводу в наших колег спекулювати тим, що Партiя регiонiв 30 днiв має намiр блокувати», – наголосив регіонал.

Єфремов також повiдомив, що до парламенту надiйшли документи вiд посла України в Нiмеччинi щодо iнциденту з мiнiстром внутрiшнiх справ. I цi документи, за його словами, розписанi для ознайомлення в парламентськi комiтети.

Коментуючи змiст документiв, парламентар зазначив, що в них посол «пiдтверджує те, що цей iнцидент мав мiсце... i про те, що наша делегацiя була у вiдповiдному станi сп’янiння».

«Говорять, є вiдеоматерiали, нiбито сьогоднi вони мають бути надані. Цi матерiали зробленi вiдеокамерами, розташованими в аеропорту, й там нечiтка картинка», – додав Єфремов.

Сьогодні фракція Партії регіонів розблокувала президію парламенту, після чого засідання Верховної Ради відкрили. Проте водночас була оголошена перерва до 10:00 15 травня.

12 і 13 травня парламент не зміг розпочати роботу через блокування Партії регіонів трибуни й президії парламенту з вимогою відставки Юрія Луценка.

XS
SM
MD
LG