Доступність посилання

ТОП новини

Вина Луценка в Німеччині не доведена – заступник міністра юстиції


Перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук закликає дочекатися інформації від німецької сторони щодо інциденту в аеропорту Франкфурта, перш ніж робити якісь висновки щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«Якщо те, що говориться, підтвердиться, то, звичайно, це має бути відставка, навіть не дочікуючись рішення Верховної Ради. Але якщо те, що каже Луценко, відповідає дійсності, а він має право на захист, то, безумовно, як юрист, я говорю, що слід дочекатися рішення німецького суду, хоча б проміжного протоколу якогось, і тоді приймати рішення в Україні», – заявив перший заступник голови Мін’юсту в інтерв’ю Радіо Свобода.

«На сьогоднішній день мені відомо, що написані заяви німецькими правоохоронцями до суду, те, що пояснень ані від Луценка, ані від його сина ніхто не відібрав, те, що під тиском, я так розумію, громадської думки міністр внутрішніх справ Німеччини пішов на лікарняний. Його (Луценка) вина в Німеччині не доведена», – наголосив Євген Корнійчук.

Тим часом, Верховна Рада сьогодні проголосувала за проведення службового розслiдування i вiдсторонення на тиждень Юрія Луценка вiд виконання обов’язкiв голови МВС.
XS
SM
MD
LG