Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат збирається звернутися до суду щодо заяв Томенка


Секретаріат Президента має намір просити суд зобов'язати заступника голови Верховної Ради, одного з лідерів Блоку Юлії Тимошенко Миколу Томенка спростувати інформацію про хабарництво в Секретаріаті.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Секретаріат готує звернення до суду з приводу захисту своєї репутації як державного органу у зв’язку з заявами Томенка, опублікованими в його інтерв'ю журналу «Фокус».

Секретаріат має намір вимагати в судовому порядку визнати заяви Томенка такими, що не відповідають дійсності, і зобов'язати його спростувати поширену інформацію.

Напередодні Микола Томенко заявив, що має намір надати інформацію, яка підтверджує факти корупції в Секретаріаті Президента, після того як новий Президент внесе до Верховної Ради кандидатуру нового генерального прокурора і парламент його призначить.

Раніше прес-служба Президента закликала Томенка надати інформацію, що підтверджує його заяву про факти корупції в Секретаріаті, до 17 травня.

При цьому прес-служба Президента заявила, що в разі відсутності конкретної відповіді вважатиме заяву Томенка голослівною неправдою і наклепом і допускає звернення до суду.

Віце-спікер в інтерв'ю журналу «Фокус» заявив про хабарництво в Секретаріаті, зокрема, що для початку розмови щодо призначення кого-небудь на посаду голови райдержадміністрації необхідно заплатити 5-7 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG