Доступність посилання

ТОП новини

Хто така Віра Ульянченко


Віра Ульянченко
Віра Ульянченко

Київ – Президент Віктор Ющенко призначив на посаду голови свого Секретаріату Віру Ульянченко. До призначення вона очолювала Київську обласну державну адміністрацію, а від минулої суботи, 16 травня, вона голова Ради пропрезидентської партії «Народний союз «Наша Україна».

Коли в Україні згадують «Віру Іванівну», то всі знають: йдеться про Віру Ульянченко і ні про кого іншого. Цей бренд належить тільки їй. Всі також впевнені: саме через Віру Іванівну пролягає шлях до кабінету Президента України. Але все по порядку.

Якщо задати в інтернеті пошук «Віра Іванівна Ульянченко» можна з’ясувати: народилася в 1958 році в Чернігівській області. Закінчила філологічний факультет Київського університету. Викладала українську мову в ПТУ. Потім на комсомольській і партійній роботі, а на час проголошення незалежності України – інструктор ідеологічного відділу Радянського райкому Компартії Києва.

Вже у незалежній Україні Віра Ульянченко працює в секретаріаті Верховної Ради, потім керівником служби на той час першого віце-прем’єра Валентина Симоненка.

А в 1993 році стає генеральним представником акціонерної судноплавної компанії «Бласко» у Києві. Того самого «Бласко», яке очолював Павло Кудюкін. Він уже відсидів 10 років за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Віра Іванівна в одному з інтерв’ю зазначала, що бізнесом там не займалася, а виконувала у столиці представницькі функції.

Як би там не було, але після скандалу і арештів навколо «Бласко» Віра Ульянченко їде до Америки, де перебувала 5 років. Сама вона стверджує, що поїхала за океан народжувати і виховувати дочку.

Під крилом Президента

Після п’ятирічного перебування в екзилі Віра Іванівна повертається на історичну батьківщину, де спочатку працює начальником управління з організаційних і кадрових питань «Укрсоюзсервісу». У 2000 році стає керівником апарату Прем’єр-міністра України Віктора Ющенка. За даними сайту «Тема», на цю посаду її привів колишній голова Секретаріату Президента Олег Рибачук.

Вона залишається зі своїм шефом і після відставки, проходить президентську компанію. А коли парламентарії з «Нашої України» масово пішли у виконавчу владу, стає народним депутатом. У сесійній залі посідала крісло, на якому перед тим був Віктор Ющенко.

Із діяльністю Віри Іванівни добре знайома журналістка Галя Мойсєєва, яка у розмові з Радіо Свобода зазначила: «На відміну від Балоги Віра Ульянченко є такою собі Іриною Радіоновною, нянею для Ющенка. Якщо Балога був для нього менеджером, який намагався бути директором Президента, то Віра Ульянченко буде заспокоювати Ющенка. І ще один момент: вона близька до нього ментально».

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG