Доступність посилання

ТОП новини

Рада врегулювала порядок звільнення голови ФДМУ


Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 7 закону України «Про приватизацію державного майна» – щодо врегулювання порядку звільнення голови Фонду державного майна України.

Цими змінами із закону вилучили норму про те, що «голова ФДМУ призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за згодою Верховної Ради України».

За ухвалення в цілому запропонованого депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком законопроекту проголосували 234 депутати при необхідних 226.

Писаренко в пояснювальній записці зазначає, що, відповідно до Конституції, до повноважень парламенту відноситься призначення, за поданням прем’єра, голови ФДМУ і звільнення його (без зазначення, за чиїм поданням), в той час як у законі «Про приватизацію державного майна» міститься норма, за якою голова ФДМУ призначається і звільняється Президентом при згоді парламенту.

Писаренко вказав, що Конституція має вищу юридичну силу, ніж закон, і запропонував парламенту вилучити із закону «Про приватизацію державного майна» норму, що суперечить законодавству.

XS
SM
MD
LG