Доступність посилання

ТОП новини

Путін чекає від Тимошенко «прояснення» позиції Ющенка


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін розраховує під час зустрічі з прем’єром України Юлією Тимошенко в Астані прояснити позицію глави Української держави Віктора Ющенка «в газовому питанні».

Про це повідомили в прес-службі партії «Єдина Росія».

«Російська сторона розраховує, що зустріч з Тимошенко дасть змогу прояснити заяву Президента України про те, що можлива ситуація, коли «Нафтогаз України» не зможе сплачувати за постачання російського газу і в цьому випадку йому доведеться розплатитися активами, хоча Віктор Ющенко обіцяє не допустити цього», – йдеться в повідомленні.

Напередодні український Президент допустив, що нездатність НАК «Нафтогаз України» розрахуватися за спожитий газ може призвести до того, що компанія буде змушена платити власними активами, до яких продовжує відноситись газотранспортна система (ГТС).


Проте Віктор Ющенко запевнив, що застосує всі конституційні повноваження, щоб ситуація навколо «Нафтогазу» не набула такого загрозливого характеру.

Сьогодні Юлія Тимошенко поїхала до Казахстану для участі в засіданні Ради глав урядів держав-учасниць СНД. В Астані вона має зустрітися, зокрема, з головою російського уряду Володимиром Путіним.

XS
SM
MD
LG