Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк заявляє, що «йде перемагати» на виборах


Народний депутат України, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк братиме участь у президентській кампанії і розраховує на перемогу. Про це він сказав в інтерв’ю «Профілю».

Відповідаючи на запитання «Якби ви самі не брали участі в президентських виборах, за кого віддали б свій голос?», Яценюк зауважив: «Я й не беру участь у виборах, я йду на них – перемагати».

Сьогодні Яценюку виповнилося 35 років, і це дає йому право, згідно з Конституцією України, стати кандидатом у Президенти.

«Розмови про вік розпочалися ще тоді, коли мене призначали міністром економіки в парламенті Криму. Тоді мені було всього 26 років... Вже майже десять років минуло, а мені здається, це було вчора. У мене рік за три йде – майже пенсіонер. Адже робота, яка була в мене, і та, яка буде, припускає дуже високий ступінь зношення», – зазначив депутат.

Щодо вподобань у світовій політиці, він заявив, що йому симпатичний Тоні Блер, «імпонує Клінтон», а також можна «багато чому повчитися і в Путіна».

«А ось історичні, масштабні особи в політиці для мене – це Франклін Рузвельт, Конрад Аденауер», – додав Яценюк.

Водночас, за словами депутата, його ставлення до українських політиків, «м’яко кажучи, неоднозначне». «Для мене політик цінний не розмовою, а дією, і я орієнтуюся на тих державних діячів, у яких робота зводиться до ланцюжка «дія – результат – дія – результат», – зазначив Яценюк.

Парламент поки що не визначив нову дату президентських виборів після того, як Конституційний Суд назвав неконституційною його постанову про 25 жовтня як дату голосування. Лідери фракцій раніше домовилися, що голосуватимуть за призначення виборів на 17 січня 2010 року.

XS
SM
MD
LG