Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко готовий призначити референдум для ухвалення нової Конституції


Президент Віктор Ющенко має намір призначити референдум щодо ухвалення запропонованих ним змін до Конституції в разі, якщо БЮТ і Партія регіонів спробують внести зміни до чинного Основного Закону. Про це він сказав в інтерв’ю російській «Незавісімой ґазєтє», повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я відразу призначу референдум, як тільки ці домовленості (між БЮТ і Партією регіонів) відбудуться, якщо буде переписуватись Конституція, якщо будуть маніпуляції з Основним Законом, що формує порядок у державі», – сказав Ющенко.

За словами Президента, БЮТ і Партія регіонів із осені 2008 року не раз обговорювали тему закулісної реформи Конституції й зупиняло їх тільки побоювання негативної громадської думки з цього питання.

Віктор Ющенко прямо пов’язує долю Конституції з існуванням демократії в країні й узагалі української незалежності.

Він наголосив, що країна потребує нової Конституції, яка б чітко розмежувала повноваження гілок влади, забезпечила їхню ефективну роботу.

Наприкінці березня Президент запропонував Верховній Раді свій проект нового Основного Закону.

Переговори з БЮТ щодо змін до Конституції

Минулої неділі в телеефірі телеканалу «Інтер» лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що переговори з БЮТ щодо змін до Конституції «не припинялися ніколи».

Янукович зазначив, що Партія регіонів завжди виступала за проведення судової реформи та реформи органів влади на місцях.

Янукович висловив сподівання, що після президентських виборів «відбудеться об’єднання, нове єднання політичних сил в парламенті, і тоді не потрібні будуть дострокові парламентські вибори».

«Я, як людина, як громадянин, як політик, я б хотів, щоб це так сталося, але це малоймовірно, проте можливо», – зауважив лідер Партії регіонів.

При цьому він додав: «Але якщо цього не відбудеться, то тоді, безумовно, будуть дострокові парламентські вибори».

За його словами, такий розвиток подій «найбільш імовірний».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG