Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко: Чекайте підготовки до «надширокої» коаліції і змін до Конституції


Народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна самооборона», лідер групи «За Україну» вважає, що «наступного тижня ми станемо свідками масованої артпідготовки до внесення змін до Конституції та створення нової надширокої коаліції і самого голосування з цього питання».

Як сказав він у неділю ввечері в ефірі телеканалу «1+1», йому, «безумовно, відомо», що Блок Юлії Тимошенко і Партія регіонів домовляються про створення спільної коаліції і внесення змін до Конституції. «Це вже давно ні для кого не секрет. Це давно готується», – сказав він.

При цьому В’ячеслав Кириленко запевнив, що народні депутати з фракції «Наша Україна – Народна самооборона», які входять до групи «За Україну», не долучатимуться до лав широкої коаліції за участю Блоку Юлії Тимошенко та Партії регіонів.

«Нам постійно щось обіцяють, але група «За Україну» стоїть на патріотичних позиціях, і тому ми за жодні посади Україну не продаємо», – заявив він.

В’ячеслав Кириленко також висловив думку, що намір БЮТ і Партії регіонів обирати Президента в Верховній Раді не буде законний, оскільки «депутати, які обрані зараз, не мають повноважень обирати Президента».

Він звернувся з проханням до виборців нагадати БЮТ та Партії регіонів, що вони неодноразово наголошували на неприпустимості обрання голови держави у Верховній Раді.

При цьому В’ячеслав Кириленко не виключив, що частина фракції НУ-НС, яка зараз входить до коаліції, буде використовуватися Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко для того, щоб легітимізувати нову коаліцію, яка займатиметься «перекроюванням Конституції». «Але по суті це змова на двох, яка межує з конституційним переворотом», – вважає він.
XS
SM
MD
LG