Доступність посилання

ТОП новини

Обама оптимістичний щодо майбутнього General Motors


Банкрутство цього провідного американського автовиробника, яке було оголошене в понеділок, називають найбільшим в історії США.

Виступаючи цього ж дня у Вашингтоні, президент США Барак Обама заявив, що банкрутство – це частина життєдайного плану, який дасть компанії можливість знову піднятися.

За словами Барака Обами, він упевнений, що заходи, оголошені компанією і підтримані урядом, знаменують собою кінець попередньої General Motors і початок нової компанії, яка зможе виробляти високоякісні, безпечні автомобілі майбутнього, що витрачатимуть мало пального, компанії, «яка зможе вести Америку до енергетичної незалежності і яка буде ще одним символом успіху Америки».

За планом, який був запропонований Міністерством фінансів, General Motors після оголошення банкрутства і створення на його місці нової компанії може отримати загалом до 50–60 мільярдів доларів урядової допомоги, а натомість 72,5 відсотки її акцій перейде до американської держави.

10 відсотків формально новоствореної компанії мають отримати кредитори General Motors, які також одержать гарантії можливості викупити ще 15 відсотків.
XS
SM
MD
LG